Menjava olja v avtomatskem menjalniku

Avtomobilski proizvajalci običajno zelo natančno predpišejo vzdrževanje avtomatskih menjalnikov v avtomobilih. Med avtomobilskimi proizvajalci pa obstajajo tudi izjeme. Nekateri namreč ne predpisujejo servisiranja avtomatskih menjalnikov (sealed for life), ki jih vgrajujejo v določene modele. Avtomobilski proizvajalci namreč avtomatskih menjalnikov večinoma ne proizvajajo sami, temveč jih kupujejo od specializiranih proizvajalcev (npr. ZF, Aisin, …). Tako se lahko bolj ali manj enaki avtomatski menjalniki nahajajo v različnih modelih avtomobilov povsem različnih proizvajalcev, ki lahko predpisujejo različne intervale servisiranja oz. neservisiranja avtomatskega menjalnika.

Priporočamo vam, da v dokumentaciji in navodilih za uporabo preverite, kakšni so predpisani servisni intervali za vaš avtomatski emnjalnik in katero olje je ustrezno. Pri avtomatskih menjalnikih je Izbira ustreznega olja izredno pomembna, saj neustrezno olje običajno privede do okvare avtomatskega menjalnika. Če te dokumentacije ne najdete, preverite servisne intervale pri drugih avtomobilih ki imajo vgrajen isti avtomatski menjalnik. Pozorni morate biti na dejstvo, da lahko avtomobilski proizvajalci tudi malenkost prilagodijo menjalnike in ni nujno, da so povsem identični.

Druga možnost je, da obiščete strokovnjaka za avtomatske menjalnike, ki vam bo natančno svetoval, kaj in kako je potrebno servisirati. V avtoservisu TRZ imamo strokovno znanje in izkušnje z vzdrževanjem in servisiranjem avtomatskih menjalnikov različnih proizvalalcev in tipov. Olja v avtomatskem menjalniku običajno ne morete zamenjati sami, saj so postopki precej zapleteni ali pa so za menjavo potrebne posebne posebne naprave, ki hkrati izčrpajo staro olje in dolijejo novo. Pri nekaterih avtomatskih menjalnikih se tudi ne sme hkrati zamenjati celotna količina olja, ampak se to naredi v večih delnih menjavah. 

Naš avtoservis TRZ  je eden izmed redkih servisov v Sloveniji, ki ima specializirano namensko napravo za menjavo olja v avtomatskih menjalnikih. Hkrati po potrebi izvedemo tudi ustrezen servis avtomatskega menjalnika in vam svetujemo glede nadaljnih servisnih intervalov.

Redna menjava olja v avtomatskem menjalniku podvoji njegovo življenjsko dobo.
Stroški menjave olja precej manjši kot popravilo oziroma menjava menjalnika.


Delovni čas

   pon. - čet.: 8:00 do 17:00

   petek: 8:00 do 15:00

Zaposlitev

Redno zaposlimo avtomehanika ali avtoelektrikarja z delovnimi izkušnjami. 

Prijave in informacije:

tel.: 041 634 558 ali info@trz.si

AKCIJA - parkirni senzorji

parkirni senzorjiAkcijske cene kakovostnih parkirnih senzorjev z vgradnjo. Nudimo 3-letno jamstvo.

Avtoservis - AA boniteta odlicnosti